Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Aiemmin pitämäni opintojaksot / Automaatiojärjestelmät II / FIU1-kortti /
FIU1-kortti

FIU1 on yksikanavainen taajuustuloyksikkö.

FIU1-kortilla on kaksi toimintatapaa: jaksonaikalaskenta ja pulssilaskenta. Pulssilaskenta voidaan tehdä kahdella tavalla: tavallisena pulssilaskentana, jolloin kortti vain laskee tulosignaalin pulssien lukumäärän, tai kvadratuurilaskentana, jolloin kortti ilmaisee myös pulssien indikoiman laskentasuunnan ja kasvattaa tai vähentää suunnan mukaan pulssien lukumäärää.

Kortin mittaus on FbCAD-sovelluksen käytettävissä ana- tai intl-tyyppisenä. Kortti kattaa jaksonaika-alueen n. 100 µs - 17 min (taajuudet n. 0.0009332 Hz - 10 kHz). Pienin havaittava pulssin pituus on 50 µs.

Normaalissa pulssilaskennassa pisin kyselyväli (käytännössä siis FbCAD-moduulin suoritusväli) on n. 27 min kortin mitatessa pulsseja maksimitaajuudella (10 kHz). Kvadratuurilaskennassa pisin kyselyväli on n. 13 min (@10 kHz). Jos taajuudesta riippuva pisin kyselyväli ylitetään, saadaan virheellinen mittaus.

Tulot

Kortille kytketään jaksonaika- ja pulssilaskennassa INPUT-signaali, kvadratuurilaskennassa INPUT ja INPUT Q.

Suorituskyky

Jaksonaikamittaus

Pulssimittaus

Ympäristöolosuhteet

Yleisiä ominaisuuksia

Päivitetty 28.8.2022

<<  Viimeiseen
(6) Ohjelmointi
Sivu 1/6Seuraava >>
(2) Toimintaperiaate
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi