Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Automaatiojärjestelmien perusteet / Valmet DNA (MetsoDNA) How-to / PID-säätimen askelvastekoe /
AOU4-lähtöpiiri

Lähde: Metso Automation: metsoDNA CR Manuals, Collection 2010 Fi, Sähkömekaniikka: Liitynnät

AOU4-kanavan kytkentäkaaviosta nähdään, että kortin virtageneraattori on kytketty LC-alipäästösuodattimen kautta OUTPUT-nastaan, josta oikean prosessin tapauksessa virtaviesti johdettaisiin toimilaitteeseen. Paluuvirta kytkettäisiin joko TERMINATION- (toimilaitteen virtapiirin resistanssi RLOOP < 125 Ω) tai COMMON-nastaan (toimilaitteen virtapiirin resistanssi 125 Ω < RLOOP < 750 Ω).

Labrassa simulointikytkentä tehdään samassa I/O-kehikossa sijaitsevaan AIU8-korttiin, joten maanastaa COMMON ei tarvitse erikseen kytkeä. Riittää siis, että AOU4-kortin OUTPUT-nasta kytketään AIU8-kortin INPUT-nastaan.

Koska AOU4-kortin takana oleva riviliitin (kytkentäkaaviossa CONNECTOR X1) on kytketty jo valmiiksi lattakaapelilla AXT-liityntäalustaan, ei AOU48-kortin liitinnumeroilla ole väliä - riittää, että tietää tarvittavan kytkentänastan nimen (tässä siis OUTPUT).

AXT-liityntäalusta, AOU4

Kytkentäkaaviota edeltävällä sivulla on esitetty labrassa käytetyn AXT-liityntäalustan kytkentä AOU4-kortin yhteydessä:

Lähde: Metso Automation: metsoDNA CR Manuals, Collection 2010 Fi, Sähkömekaniikka: Liitynnät

Tässä esimerkissä käytetään AOU4-kortin kanavaa 3, joten taulukosta etsitään kanava 3 ja sitä vastaava OUTPUT-kytkentänastan numero, joka näyttäisi olevan 11:

Lähde: Metso Automation: metsoDNA CR Manuals, Collection 2010 Fi, Sähkömekaniikka: Liitynnät

Esimerkin tapauksessa kytkentä tehtäisiin siis korttipaikan 9 AXT-liityntäalustan nastasta 19 korttipaikan 4 liityntäalustan nastaan 11. Kytkentää ei voi kuitenkaan tehdä suoraan johdottamalla, vaan virtapiiriin tulee muodostua tietty vähimmäisresistanssi (ks. seuraava sivu).

Päivitetty 28.8.2022

<<  Edellinen
(3) AIU8-tulopiiri
Sivu 4/9Seuraava >>
(5) Virtapiirin resistanssi
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi