Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Automaatiojärjestelmien perusteet / Valmet DNA (MetsoDNA) How-to / PID-säätimen askelvastekoe /
Kytkentä

Kytketään säätöpiirin ohjausviesti AOU4-kortilta säätöpiirin mittausviestiksi AIU8-kortille. Tässä esimerkissä ohjaus on konfiguroitu korttipaikassa 4 olevan AOU4-kortin kanavaan 3 ja mittaus korttipaikalla 9 olevan AIU8-kortin kanavaan 6. Muista käyttää omassa kytkennässäsi oman konfiguraatiosi osoitteita! Muista tarkistaa myös I/O-kehikon numero eli PIC-numero!

Ohjaus- ja mittauspiirit on kytketty automaatiojärjestelmän kaapissa I/O-kehikon takaa lattakaapeleilla etupuolen ristikytkennän AXT-liityntäalustoihin.

Jotta kytkentä osattaisiin tehdä oikein, tulee selvittää AIU8 ja AOU4-korttien piirien ja AXT-liityntäalustan kytkennät. Tulopiirin kaavio ja AXT-liityntäalustan nastajärjestys löytyy Sähkömekaniikka-manuaalin (Metso Automation Manuals > Collection 2010 Fi > aivan manuaalilistan lopussa Sähkömekaniikka > Liitynnät, PDF-tiedosto) luvun 4.2 Analogialiitynnät kohdasta 4.2.3 AIU8, AIU8H ja AIH8 ja 4.2.4 AOU4 ja AOH4.

Päivitetty 28.8.2022

<<  Edellinen
( 1) PID-säätimen askelvastekoe
Sivu 2/9Seuraava >>
(3) AIU8-tulopiiri
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi