Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Opintojaksot / Aiemmin pitämäni opintojaksot / Laboraatiot / 4. vuosikurssin laboraatiot / MetsoDNA PLU /
MetsoDNA PLU

Työssä tutustutaan MetsoDNA-järjestelmän PLU-korttiin ja sen ohjelmointiin.

  1. Käynnistä DNAexplorer ja avaa Repositorysta timohei/Mallimoduulit-kansiosta V-2013-moduuli.
  2. Moduulissa on kaksi sivua. PLU-kortille ladattava sovellus pr:V-2013.L on ensimmäisellä sivulla, prosessiasemasovellus pr:V-2013.F toisella.
  3. Muuta sovelluksen positiotunnus V-2013 itse keksimäksesi - tunnuksen pitää olla sellainen, jota ei järjestelmässä vielä ole! Käytä muuttamiseen FbCAD:in Gedit-toimintoa (Edit -> Edit -> Gedit).
  4. Muuta sovelluksen talletuskansioksi labrojen pääsivulla kerrottu kansio.
  5. Kysy käytettävät I/O-osoitteet minulta!
  6. Käynnistä selain, jonka oletussivuna avautuu MetsoDNA:n manuaali. Etsi manuaalista PLU/MCP -ohje (Collection 2000 Fi V.2 -> Sovelluskirjastot -> Toimilohkot -> PLU ja MCP), jossa kerrotaan PLU-kortin ohjelmoinnista. Selvitä manuaalin avulla esimerkkimoduulin toiminta sekä PLU-moduulin I/O-lohkojen toiminta.
  7. MetsoDNA:n manuaalivalikon alareunassa on Laitteisto-osa, jonka 1E-pistoyksiköt -kappaleessa on kuvattu PLU-kortin sähköiset ominaisuudet. Selvitä manuaalista kortin toiminta ja käyttö sekä mieti kortin sovelluskohteita.
  8. Tutki esimerkkimoduulia ja mieti sen toimintaa. Lataa esimerkkimoduuli järjestelmään ja testaa, toimiiko moduuli odotusten mukaisesti. Selvitä poikkeavuuksien syyt. Huomaa, että ohjelmassa voi olla virheitä!
  9. Muokkaa esimerkkimoduuli Automaatiojärjestelmät 2 -kurssin projektiin sopivaksi. Testaa ja liitä testauksen dokumentaatio projektin dokumentteihin.

Päivitetty 28.8.2022

<<  Viimeiseen
(2) Nipputyyppien kytkeminen
Sivu 1/2Seuraava >>
(2) Nipputyyppien kytkeminen
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi