Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Opintojaksot / Automaatiojärjestelmien perusteet / Valmet DNA (MetsoDNA) How-to /
Pulssijono valinnaisella pulssisuhteella

Kahdella pls-toimilohkolla saadaan tehtyä halutun pulssisuhteen omaava pulssijono. Lisäämällä pari logiikkalohkoa, saadaan pulssijono alkamaan tulosignaalin mennessä ykköseksi ja loppumaan nollalla.

Kun tulosignaali (tässä rajapintaportti eli interface :in1) menee ykköseksi, alkaa lähtösignaali (tässä kuvan ulkopuolelle jatkuva viiva) antaa pulssijonoa, joka on 2 s ykkösenä ja 1 s nollana. Heti kun tulosignaali menee nollaksi, menee lähtösignaalikin nollaksi (125not > 130pls:reset) ja hälytys voidaan aktivoida vaikka välittömästi tämän jälkeen tulosignaalin ykkösellä. Trendikäppyrässä sininen TRE5-viiva on tulosignaali ja punainen TRE6-viiva on lähtösignaali.

100ccob:n fmask-arvoksi pitää laittaa 254, jotteivat vikabitit jää kiertämään hullun luuppiin - pls-toimilohko lamaantuu tulojen vikabiteistä, joten vikabittejä ei saa jäädä kiertämään tarpeettomasti.

Huomaa 100ccob:n ja 110pls:n suunta: lähdöt ovat vasemmalla puolella eli signaali kulkee näiden lohkojen läpi oikealta vasemmalle. Kiinnitä huomiota myös pls-toimilohkojen uds- ja ssta-parametrien arvoihin.

Kannattaa laittaa ko. moduulin suoritusväliksi aika, jonka monikerta on pienemmän pls:pl-ajan pituinen. Tässä pls-lohkoilla muodostettujen pulssien pituudet ovat 2 ja 1 sekuntia, joten arvoilla 500 tai 1000 ms pulssisuhteet muodostuvat tarkemmin kuin jollain epämääräisillä suoritusväleillä.

Klikkaa kuva isommaksi

FbCAD-esimerkki, jossa mukana pulssikäyrät

Päivitetty 28.8.2022

<<  Edellinen
(25) pls-toimilohko (pulssi ja viive, "ajastin")
Sivu 26/30Seuraava >>
(27) Stretch
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi