Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Aiemmin pitämäni opintojaksot / Automaation käyttöliittymät / Moduulin tarkistaminen /
Log viewer

Lokitiedosto on useimmiten täynnä vanhoja virheilmoituksia. Tyhjennä loki painikkeella Clear log, sulje se painikkeella Close ja käy tekemässä Check uudestaan. Kun avaan Check Login uudestaan, siinä on vain tekemääsi tarkistukseen liittyvät virheilmoitukset.

Lokitiedostossa on tässä esimerkissä kaksi punaista riviä:

  1. The external <cp:G1:PAINE> refers to a non-existent port. Please check the transfer target or create the port.
  2. The external <al:G1:PAINE:op:alm> refers to a non-existent port. Please check the transfer target or create the port.

Ensimmäinen rivin cp-alkuinen tietopisteen nimi viittaa positiomoduulikytkennässä olevaan virheeseen. Virhe voi johtua kolmesta eri syystä:

  1. Kuvamoduulin bint-toimilohkon positiotunnuksessa Tag name $(TAG) on kirjoitusvirhe. Tämä on tässä tapauksessa epätodennäköistä, koska silloin olisi myös pr-alkuinen prosessiasematiedon nimi hyvin todennäköisesti virheellinen.
  2. Kuvamoduulin bint-toimilohkon Position-kohta on konfiguroitu väärin:
    • joko ko. kohdan alasvetovalikosta valittu tietotyyppi poikkeaa FbCADin positiomoduulin tyypistä (virheteksti olisi tällöin itse asiassa hieman erilainen)
    • tai kuvamoduulin Position-rivin oikeassa laidassa olevan painikkeen takaa avautuvaan laatikkoon on kirjoitettu tahallaan tai vahingossa virheellinen teksti. Oletusarvoinen teksti on cp:$(CR):$(TAG) ja sitä ei yleensä ole tarvis muuttaa.
  3. Positiomoduuli puuttuu FbCAD-moduulista kokonaan tai se on nimetty väärin

Toisen rivin al-alkuinen tietopisteen nimi taasen viittaa tapahtumamoduulikytkennässä olevaan virheeseen. Virheen syyt ovat samat kuin edellä, mutta kohdistuvat bint-toimilohkon Alarm-rivin kenttiin ja FbCAD-moduulin tapahtumamoduuliin.

pr-alkuisiin tietopisteisiin kohdistuvien virheilmoituksien syyt löytyvät myös kuten edellä, mutta kuvamoduulin bint-toimilohkosta on tarkistettava Input- ja Output-rivit ja FbCAD-kuvasta suorasaantiporttien ja toimilohkojen nimet.

Päivitetty 28.8.2022

<<  Edellinen
(5) Check Log
Sivu 6/9Seuraava >>
(7) bint properties
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi