Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Production Automation Project / Siemens S7 -ohjeita /
Latausjärjestys (STEP7)

S7-logiikat ovat kovin kranttuja siitä, missä järjestyksessä sovelluksen lataaminen logiikkaan tehdään. TIA Portalin myötä lataaminen on onneksi tullut yksinkertaisemmaksi.

Nämä ohjeet ovat tarpeen lähinnä vanhempien STEP7-ohjelmistojen kanssa työskennellessä.

Alla on kuvattu järjestys, jota tulee noudattaa ensimmäisellä latauskerralla logiikan resetoinnin jälkeen. Mikäli lataus tehdään väärässä järjestyksessä, syttyy logiikassa punainen SF-vikavalo ja vihreä RUN-valo sammuu eli sovellusta ei enää suoriteta.

Järjestys:

  1. Hardware (HW Config)
  2. Kaikki DB-lohkot
  3. Kaikki FC-lohkot
  4. Kaikki FB-lohkot
  5. Kaikki OB-lohkot

Mikäli logiikan SF-valo syttyy oikeasta latausjärjestyksestä huolimatta, se voi johtua sovelluksessa olevasta kutsusta lohkoon, jota ei ole olemassa tai joka ehkä jäi epähuomiossa lataamatta (esim. DB1). Toinen vikamahdollisuus on, että sovelluksessa viitataan muistipaikkaan tai I/O-osoitteeseen, jota logiikka ei tue (esim. PIW288 (HW-konfiguraatiossa määrittelemätön I/O-osoite; tarkista HW-konfiguraatio, symbolitaulukko ja sovellus) tai MD300 (M-muistialueen suurin tavuosoite on 255; muuta osoite sallitulle alueelle symbolitaulukossa ja sovelluksessa).

Päivitetty 6.3.2023

<<  Edellinen
( 1) Siemens S7 -ohjeita
Sivu 2/24Seuraava >>
(3) TIA Portalin yhteensopivuusongelma VPN-ohjelmien kanssa
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi