Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Production Automation Project /
Lähtöaineisto

3. viikon sessio: meilatkaa minulle linkki Onedriveen tallettamaanne lähtöaineistoon (Word-tiedosto) hyväksyntää varten! Antakaa minulle muokkausoikeudet tiedostoon, niin pääsen kommentoimaan sitä!

Lähtöaineisto tehdään kirjassa "Laatu automaatiossa" kuvatun määrittelyn Liite D: Mallidokumentteja, Käyttäjävaatimukset ss. 144-150 mukaisesti tai mikäli se ei ole saatavissa, sivuillani olevan mallipohjan mukaan.

Projektissa tulee olla yksi PID-säädin, jossa on yksi analogiamittaus ja yksi analogiaohjaus! Tämä vaatimus siitä syystä, että muuten koko opintojen aikana ei välttämättä tule vastaan yhtään ohjelmoitavilla logiikoilla toteutettavaa PID-säädintä.

Vaikka säätöperiaate sinällään olisi hyvinkin tuttu, on säätimen toteuttaminen etenkin logiikalla aina ensimmäisellä kerralla hyvin haasteellista, suorastaan opettavaista. Tämä oppimiskokemus on huomattavasti hauskempi suhteellisen stressittömässä opiskeluympäristössä kuin ensimmäisessä työpaikassa muun projektiporukan odottaessa. Se olisi tietysti unohtumaton elämys, jota ei välttämättä muille kuin vihamiehilleen soisi.

I/O-määrät

S7-1200 -logiikka

Lähtöaineistossa tulee kuvata tilattu kokonaisuus kattavasti. Aineistossa pitää olla ainakin seuraavat osat:

Tilaajaryhmä tallettaa tekemänsä lähtöaineiston alkuperäisen version Moodleen ja hyväksyttää sen minulla ennen aloituspalaverin pitämistä.

Toimittajaryhmä vastaa I/O-luettelon päivittämisestä (I/O-osoite- ja muut muutokset).

Päivitetty 26.9.2023

<<  Edellinen
(9) Aloituspalaveri
Sivu 10/13Seuraava >>
(11) I/O-luettelo
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi